Nederlandse Enid Blyton Homepagina - Wijzigingen
29-12-2008
Hi,

De komende tijd zullen wat saaie updates komen, omdat ik alle series op het nieuwe formaat wil brengen. Steeds zal ik een paar series doen. Vandaag heb ik de volgende gedaan: Verder heb ik de achterkant van mijn boeken van de Grootste Belhamel ingescand, en deze op de pagina's van de afzonderlijke boeken opgenomen:Tenslotte heb ik op de begin-pagina de link naar de Pitty-omnibus van uitgeverij Arena verwijderd. De omnibus is al lang niet meer zo nieuw. Ik laat mijn review van de omnibus wel staan. Je kunt hem nu bereiken via de link onderaan op pagina over de Pitty-boeken.

Waarschijnlijk is dit de laatste update van dit jaar. Ik wens iedereen alle goeds voor 2009, en tot ziens in het nieuwe jaar!

Groetjes!
22-12-2008
In deze update geen nieuwe plaatjes, maar iets anders. Ik heb een nieuw ontwerp gemaakt om de boeken te presenteren, en de 'Geheime Eiland'-serie is de eerste serie die ik in dit nieuwe ontwerp presenteer.

'Alweer een nieuw ontwerp?' zul je je misschien afvragen. Inderdaad was ik al begonnen met het aanpassen van de serie-pagina's met een nieuw ontwerp, maar ik wilde meer. Ik wilde meer recht doen aan de individuele boeken, omdat bijna elk boek goed is. Vandaar dat ik nu voor elk boek een aparte pagina ga maken. Op deze pagina's wordt elk boek afzonderlijk in de spot-light gezet. Ik denk dat dat goed is. Enid Blyton schreef niet alleen goede series, maar elk boek apart van die serie is de moeite waard om besproken te worden. En dat hoop ik met deze pagina's te bereiken.

Enfin, ik hoop dat je de opzet leuk vind.Kijk op de pagina van de 'Geheime Eiland'-serie hoe het allemaal gaat worden.


Groetjes!
25-10-2008
Hoi!

Opnieuw een kleine update, die alleen van technische aard is:
Ik heb een zoek-engine op mijn domein geinstalleerd. Nu kun je over al mijn pagina's, en dus ook over de pagina's van deze site, zoeken. Op de home-pagina vind je rechtsbovenin een button met 'Zoek' erop. Daarmee kun je je zoektocht starten.
Ik hoop dat je er veel plezier van hebt!

Ook heb ik de oude linklist weggehaald. Er is nu een backup-linklist, waar je vanzelf komt wanneer de echte linklist het weer eens niet doet. Daarmee was de oude linklist niet meer nodig.
Als je hem toch mist, moet je het maar zeggen.

Groetjes!
6-10-2008
Een kleine update: Op de link-pagina heb ik een cookie aangebracht. Nu kun je op die pagina links-bovenin de vijf pagina’s zien die je het laatst hebt gekozen. De lijst bouwt zich vanaf vandaag op en blijft een klein half jaar bewaard.
Is dit te technisch voor je? Maak je geen zorgen. Het wijst allemaal voor zich.

Groetjes!
1-10-2008
Beste Blyton-fan,

Hier dan eindelijk de scans van de Dolle Tweeling boeken die afgelopen zomer bij Kruidvat lagen:Ook in deze update een bijzondere uitgave van 'Het eiland van Avontuur' die Henk gevonden heeft en die hij voor me ingescand heeft:Ook een Donald Duck die Henk heeft gevonden en waarin een aflevering van een van 'De Vijf' vervolg-verhalen staat die aan het eind van de vijftiger jaren werden gepubliceerd:


Je vindt deze terug op de weetjes-pagina.


En tenslotte heb ik op de hoofdpagina een Engels stukje toegevoegd, zodat de Engels-taligen de weg op deze site kunnen vinden.


Veel plezier!
23-6-2008
Beste lezer,

In deze update een paar erg mooie plaatjes die ik van Henk kreeg: Ik kreeg van Henk ook deze scans:Hiermee heb ik de oude Noddie-boekjes compleet!

Verder heb ik bij een aantal serie-pagina's wat kleine aanpassingen gedaan. Mijn bedoeling is om van deze pagina's echt een pagina over die serie te maken. Nu lijkt elke pagina nog een bladzijde uit een catalogus. En dat is ook het probleem bij Enid Blyton: Ze schreef zo veel goeie series, dat de series apart nauwelijks aan bod komen. Maar elke serie is het waard om individueel te worden gezien, en om apart een favoriete serie te worden. De komende tijd wil ik daarom aan deze pagina's werken. Als je hiervoor ideeen hebt, laat me ze weten.

Groetjes en tot de volgende keer!
28-4-2008
Hallo,

Afgelopen zaterdag werd de tweede 'Dag van de Jeugdhelden' gehouden. Net als vorig jaar was ik er met een stand over Enid Blyton. En ik heb een heel leuke dag gehad!
Hier vind je een kort verslag van de dag en foto's.

Verder in deze update de beloofde scan van 'De club van 7 en de geheime grot':
En twee nieuwe scans van 'De dolle tweeling':Ook nieuw is dat ik voor het forum een RSS-feed heb gemaakt. Wanneer je een RSS-lezer hebt, kun je nu via deze feed op de hoogte worden gebracht van nieuwe berichtjes.
Let op: De berichtjes zullen niet direct verschijnen. Dat komt omdat ik de feed voorlopig nog met de hand genereer. Dit is omdat ik een tijdje wil kijken of alles goed erop komt.

Tenslotte heb ik op de beginpagina de inleidende tekst aangepast, en is daar vanaf nu ook de vijf meest recente topics van het forum te zien.


Groetjes!
16-1-2008
Welkom in het nieuwe jaar !

Deze update bevat drie nieuwe plaatjes. Carolien stuurde mij twee scans van 'Dolle Tweeling'-boeken uit de laatste druk:Een van de voorkanten ('De Dolle Tweeling in opstand') had ik al, maar de scan die Carolien stuurde is mooier en scherper. De andere voorkant is helemaal nieuw.
De derde voorkant stuurde Ellen mij. Dit is het 'Sports and Games'-boek dat ik zocht:Ik had beloofd ook de voorkant van 'De Club van 7 en de geheime grot' op de site te zetten, maar ik ben niet aan het scannen toegekomen. Sorry daarvoor. Deze komt nu bij de volgende update.

Verder heb ik het 'De Vijf'-verhaal dat we (nou ja, tot nu toe: ik) aan het schrijven zijn, verplaatst naar mijn verhalensite. Deze site heb ik geprogrammeerd voor het schrijven van allerlei verhalen, en biedt daarom meer voorzieningen. De belangrijkste is dat je de door jou toegevoegde stukjes nu altijd kan editten.
Het verhaal blijft wel op deze site staan. De pagina haalt automatisch de laatste gegevens van de verhalensite op, dus je kunt het verhaal hier gewoon blijven volgen. Alleen wanneer je wilt meeschrijven, moet je naar de verhalensite gaan. De link daarvoor vind je bij het verhaal.

En nieuw in deze update is de pagina 'Citaat van de dag'. Op deze pagina komt elke dag een citaat uit een van de boeken van Enid Blyton te staan. Deze citaat wordt random gekozen uit een database met citaten. Momenteel bevat deze database nog maar 9 citaten, dus de eerste tijd zul je hetzelfde citaat wat vaker voorbij zien komen. Maar de bedoeling is dat het aantal citaten gaat groeien.

Ik wens je veel plezier met alles !
31-12-2007
Een kleine update, omdat ik mijn e-mail adres heb gewijzigd.


Groetjes !
5-11-2007
Beste allemaal,

In deze update de nieuwe Pitty-omnibus. Hij is uit, en ik heb hem aan de Pitty-pagina toegevoegd.


Ook heb ik er een review voor geschreven, die je vind op de speciale pagina voor deze omnibus.
En ik ben van plan losse reviews voor elk Pitty-deel apart schrijven. Deze reviews zul je op het forum kunnen vinden.

Van Noddy heb ik een aantal nieuwe scans:En ik heb een nieuwe scan van Mini Muis:


N.B.: Met deze scan is de Mini Muis serie compleet!!

Verder heeft Frank van C. een kleine verbetering voor het drukkenoverzicht doorgegeven. En Leonie heeft een nieuw weetje voor de weetjespagina doorgegeven. Beide bedankt voor jullie informatie!

Hiermee is deze update weer compleet


Groetjes !
16-07-2007
Beste allemaal,

Een verrassing! Er blijken nog enkele oude boeken van Enid Blyton in Nederland te bestaan die nog niet op deze site stonden! En dankzij Henk en Jan, heb ik meteen drie scans voor je. Je ziet ze hieronder:


Wanneer je in de database op de website van de Enid Blyton Society kijkt, zie je dat deze serie in Engeland nog een vierde boek heeft: 'Sports and Games'. Ik ben benieuwd of ook dat boek naar het Nederlands is vertaald. Laat me weten wanneer je hem ziet!

Frank v. C. is al een tijdje bezig uit te zoeken welke drukken van 'De Vijf' allemaal precies zijn verschenen. Hij heeft mij zijn meest recente overzicht gestuurd en deze heb ik toegevoegd. Je vindt hem hier.

In deze update heb ik ook wat veranderd in de navigatie op de boekenpagina's: Bovenin zie je altijd alle scans van de serie op een rijtje staan. Ik heb nu coding toegevoegd zodat wanneer je nu op een van die plaatjes klikt, je naar de beschrijving van dat boek verderop op de pagina gaat. Ik denk dat dat makkelijker werkt.

En tenslotte heb ik hier en daar wat kleine foutjes weggewerkt.

Groetjes !
23-04-2007
Gisteren was ik op de 'Dag van de Jeughdelden' en ik heb daar het werk van Enid Blyton promoot. Een verslag van deze dag vind je hier.
Tussen de EB-boeken die daar werden verkocht, heb ik ook drie boeken voor mijn eigen verzameling gevonden. Van een ervan had ik zelfs nog geen scan voor deze site! Ik heb het boek vandaag ingescand en hier zie je hem:


Tenslotte heb ik de inhoudsopgave op de beginpagina aangepast. Je vindt daar nu ook de links naar de verschillende boekenlijsten.

Updates op de link-pagina zal ik hier niet meer melden. Omdat de links nu in een database staan, is het onderhoud daarvan een stuk makkelijker geworden. Regelmatig voeg ik nu ook buiten de updates nieuwe links toe. Daarmee zijn ze gelijk voor iedereen bereikbaar. Onderhoud van de link-pagina zal dus niet meer via deze updates gaan.

Veel plezier met de site weer!09-04-2007
Goededag!

Hier wederom een kleine update: Ik heb een speciale pagina gemaakt over de nieuwe uitgave van Pitty, en ik heb de link-pagina bijgewerkt.

Veel plezier!02-04-2007
Een kleine update:

Leonie wees mij op een foutje in de Weetjes-pagina: Ik had daar geschreven dat de vervolg delen van de "Dolle Tweeling" geschreven zijn door Pamela Fox. Dit is fout. Het moet Pamela Cox zijn. Bedankt voor de correctie !
Verder heb ik de link-pagina technisch gewijzigd. Ik kan nu bijhouden hoe vaak op iedere link is geklikt. Met deze gegevens kan ik een top 5 maken van de pagina's die het meest aangeklikt zijn. Deze top 5 vind je in de rechterbovenhoek van de link pagina.
Verder heb ik nog enkele links toegevoegd, en ik heb de link naar de pagina over mijzelf gewijzigd.

Veel plezier!12-03-2007
In deze update:
Het forum is klaar ! En ik heb hem aan de site toegevoegd. Kijk hier om het te zien.
Op dit forum zal ik ook alle nieuwtjes publiceren. Ik heb de nieuws-pagina daarom van de site verwijderd.
In deze update ook een bijgewerkte beginpagina. Ik heb de pagina van de mailinglisten bijgewerkt, en op de linklist heb ik nieuwe links toegevoegd.

Veel plezier!05-03-2007
Beste EB-fan,

Nu de site op de nieuwe lokatie staat, kan ik allemaal leuke dingen toevoegen. Als eerste heb ik de optie 'Fanfic' toegevoegd. Op deze nieuwe pagina gaan we een nieuw 'De Vijf' verhaal schrijven. Veel plezier!26-02-2007
Beste allemaal,

De locatie van deze pagina gaat veranderen! Ik verhuis al mijn pagina's naar mijn eigen domein 'ngjmkamp.nl'.
De reden voor de verhuizing is dat het oude adres waarschijnlijk gaat verdwijnen. Dit omdat het gekoppeld is aan een inbel-abonnement waarvan ik alleen de hosting-faciliteiten gebruik.
Met de verhuizing naar mijn eigen domein, hoop ik dat de URL in de toekomst vast blijft. Tevens biedt de ruimte mogelijkheden voor allerlei leuke nieuwe dingen. Ik ben deze dingen nog aan het onderzoeken, maar ze zullen in de toekomst zeker komen!

Vergeet niet je links bij te werken. Werk ook de links bij die je naar subpagina's van deze site hebt of naar plaatjes.

Tot ziens op de nieuwe site!

P.S.: Ik heb meteen ook alle links die niet meer werken uit de linklist verwijderd.Updates van 2002 tm 2006
Updates van 2001
Updates van 2000 en 1999Terug naar beginpagina
Anno 1999
Pages created by nanny