Nederlandse Enid Blyton Homepagina - Wijzigingen
13-11-2006
Beste bezoeker,

Hier ben ik weer met eindelijk een nieuwe update van deze site.
Mary heeft mij de achterkant-tekst van 'De dolle tweeling in spanning' gestuurd. En ze heeft een fout in een van de tekeningen in een 'De Vijf'-boek ontdekt. Haar beschrijving heb ik op de weetjes-pagina genoteerd.
Jilles weet veel van de tekenaar Hans G. Kresse en heeft mij erop gewezen dat deze tekenaar ook het een en ander voor 'De Vijf' heeft getekend. Zijn informatie heb ik ook op de weetjes-pagina gezet.
Tenslotte heeft Bidhya mij een scan van een van de 'De Vijf'-boeken gestuurd.


Alledrie hartelijk bedankt voor de informatie!

En dan 'De Dag van de Jeugdhelden'! Ik wil Enid Blyton meer promoten in Nederland, en dit evenement is een goede start om mee te beginnen. Ik ben nu druk bezig met de voorbereidingen, en ben van alles aan het verzamelen voor mijn stand. Mail me als je tips of ideeen voor me hebt. En ik zou het leuk vinden als ik je 22 april ontmoette !

Een technische wijziging is dat ik ben begonnen met het wijzigen van de interne links van deze site zodat alle links naar 'planet' gaan wijzen. Voor jou als gebruiker zal er niets veranderen. Alleen zul bovenin in je browser nu soms 'planet' zien staan, en soms 'wxs'. 'wxs' en 'planet' zijn eigenlijk hetzelfde. Je kunt 'wxs' vervangen door 'planet' en dan krijg je dezelfde pagina. 'wxs' is oud, en daarom ga ik het nu overal wijzigen in 'planet'.

Ik heb nog een nieuw verkooppunt toegevoegd op de pagina van de tweede-hands boeken.
En tenslotte heb ik de linklist bijgewerkt.

Veel plezier !23-1-2006
Beste allemaal,

Hier weer een nieuwe update !

De belangrijkste wijziging is dat ik een nieuwe pagina heb toegevoegd: 'Tweedehands boeken'. Hierop staan links naar sites waar veel tweedehands boeken van Enid Blyton worden aangeboden.
Verder heeft Tanja mij twee Noddy-plaatjes toegestuurd:


En zoals beloofd zijn hier de boekjes van 'De Vijf' en de 'De Grote 7' die bij de Aldi te koop waren:En tenslotte heb ik de linklist weer bijgewerkt.

Veel plezier !25-7-2005
Hallo allemaal !

Hier de eerste update van 2005.
Emmanuel heeft mij een scan van 'De vallei der raadselen' ('De vallei van avontuur') toegestuurd:


Hierbij bleek dat ik de titel steeds fout had geschreven! Ik heb hem nu overal verbeterd.

Verder heeft Roland mij de Engelse titels van enkele boeken van De vijf detectives gestuurd. Deze titels misten ik nog. Goed gezien, Roland !

En dan natuurlijk de twee nieuwe boeken van de dolle tweeling, waarover ik al in de mailinglist heb geschreven. Uitgeverij Arena gaat de dolle tweeling serie opnieuw uitgeven, en in 2006 de Pitty-serie. De eerste twee boeken van de dolle tweeling zijn al te koop:


En tenslotte is de linklist bijgewerkt en heb ik hier en daar wat kleine foutjes verbeterd.

De boekjes van 'De Vijf' en 'De Grote 7' die begin dit jaar bij de Aldi te koop waren, heb ik helaas nog niet kunnen inscannen. Die komen in de volgende update-ronde mee.

Tot dan !22-11-2004
Beste bezoeker,

Hier weer een update van de pagina.
Van Yvonne heb ik een aantal scans ontvangen van de nieuwe 'De Vijf'-boeken. Je ziet ze hieronder staan. Ook heeft ze mij enkele scans gestuurd van 'De Vijf'-boeken die vorig jaar bij de Aldi te koop waren. Van een van de boeken heeft ook Ria mij een scan gestuurd.Verder heb ik de linklist bijgewerkt. En de contact-pagina.
Veel plezier met het rondkijken op deze site !10-7-2004.
Hier is weer een nieuwe update !
Deze update bevat een hoop nieuwe ISBN-nummers. Elly, Michelle en Richard hebben mij verschillende ISBN-nummers gestuurd. Ze zijn verspreid over de diverse pagina's. Omdat het er zo veel zijn, heb ik ze hier niet verzameld.
Michelle heeft mij naast de ISBN-nummers ook de inhoudsopgave van Het gele vertelselboek toegestuurd.
En ze had drie nieuwe scans voor mij:


Van Yvonne heb ik gegevens gekregen over de volgende 'De Vijf'-boeken:
En de tekst van Het raadsel van Rilloby
En ze had ook nog een scan voor mij: Het rode vertelselboek.


Bij de Aldi lagen ineens 'De Vijf'-boekjes die ik niet kende. Ik heb er twee van gekocht. Heeft iemand nog andere gekocht ?


En op het internet kwam ik de volgende boekjes tegen:


Tenslotte zijn de links weer bijgewerkt en ik heb de weetjes-pagina gecontroleerd.

Groetjes !28-9-2003.
Eindelijk ! Hier dan weer een update. De site wordt steeds completer. Maar ik heb toch weer nieuwe dingen die ik in de loop van de tijd van verschillende mensen heb gekregen:

Zowel Yvonne als Elly hebben mij de inhoudsopgave van 'Een verhaaltje... en dan naar bed' toegestuurd. Klik op het plaatje om naar de pagina toe te gaan.


Michelle heeft mij het plaatje van 'Hallo Mini Muis' toegestuurd.


Ook heeft ze mij de tekst van 'De Zes - Het mysterie van de verdwenen kat' gegeven. De tekst van 'De Zes - Het geheim van het afgebrande huis' had ik nog liggen, dus die heb ik meteen ook toegevoegd.
Van Hernie had ik nog de tekst van 'Smokkelaars op het oude buiten' en 'Het geheim van de oude put' liggen. Eindelijk heb ik deze teksten dan ook toegevoegd.
En dit heb ik steeds vergeten mee te nemen: Noddy en de aardmannetjes: een plaatje en tekst van Yvonne:


Ik schaam mij diep, want ik heb het al sinds 2002 liggen.........Bedankt Yvonne, dat je daarna toch nog steeds spullen hebt gestuurd.

Elly heeft mij ISBN-nummers van een heleboel boeken gegeven: boeken van De dolle tweeling, Pitty en van de Avonturenserie. En van nog meer boeken, maar die komen in de volgende update.
Aan de alfabetische lijsten heb ik een lijst toegevoegd waarin titels staan van boeken die andere schrijvers geschreven hebben, maar waarin de karakters van Enid Blyton voorkomen.
En ik heb de linklist bijgewerkt. Er waren een heleboel items verouderd. Maar ik heb ook nieuwe sites gevonden !
Al met al weer veel nieuwe dingen. Veel kijkplezier !12-1-2003.
Welkom in het nieuwe jaar !

Hier weer een update. En dit zijn de wijzigingen:
 • Bea heeft mij een Noddie-boekje toegestuurd, dat ik nog niet kende:


  Ik heb het boekje toegevoegd, maar ik kan het niet plaatsen. Weet jij hier misschien meer over ?

 • Bea had mij nog een scan gestuurd: Raadsels voor de grote 7:


  Die heb ik ook toegevoegd. Met deze scan heb ik ook deze druk compleet.

 • Verder heb ik een nieuwe pagina gemaakt: Een lijst van Engelse titels. Hier staan op alfabetische volgorde de Engelse titels van de boeken die in het Nederlands verschenen zijn en waarvan ik de Engelse titel wist. Deze lijst is handig bij het zoeken van Engelse boeken.
  Je kunt de pagina bereiken via de boekenpagina.

 • En tenslotte ben ik nog enkele nieuwe Noddy-titels tegengekomen. Die heb ik ook toegevoegd. En ik heb een drietal achterkant-teksten van Noddy-boekjes toegevoegd. Daarbij viel het mij op dat het boekje 'Noddy en zijn nieuwe vriend' heel veel lijkt op het boekje 'Noddy en het Konaapje'. Zouden ze van dezelfde Engelse versie afkomstig zijn ?

 • En de linklist is weer bijgewerkt.

Veel plezier op de site, en tot ziens !23-6-2002.
Hier dan eindelijk een nieuwe update !

De 7 eerste deeltjes van de nieuwe druk van 'De Vijf' heb ik kunnen scannen. Hier zijn ze !


Tevens heb ik op de pagina de ISBN-nummers van deze boekjes aangepast. Hier staan nu de ISBN-nummers van de nieuwe druk.
De afbeelding van het promo-boekje heb ik verhuisd naar de 'De Vijf'-pagina.

In januari heb ik nieuwe scans van Ellen gekregen. Deze zaten er allemaal bij:


Vooral 'Vertel nog 'ns ?' vind ik een heel schattig boekje. Die poppetjes staan daar zo onschuldig !

Hernie heeft mij teksten toegestuurd van de oude drukken van de 'Geheime Eiland'-serie.
Ik heb de linklist bijgewerkt, de tekst van de mailinglijst-pagina is aangepast, en ik heb twee nieuwe weetjes aan de weetjes-pagina toegevoegd.

En tenslotte heb ik de updates van vorig jaar in een aparte file gezet. Zie de links onderaan.

Veel plezier !6-3-2002.
Oops, wat een poos geleden al weer dat de laatste update was !
Ook deze update is slechts een kleine. Ik heb op de hoofdpagina een scan gezet van de bijlage over de nieuwe boeken van 'De Vijf' die deze maand bij J/M zit.

Ik heb een heleboel stof voor een nieuwe update. Alleen heb ik het nu erg druk, omdat ik bezig ben met de voorbereidingen voor mijn bruiloft (8 mei). Ik hoop dat jullie mij dat kunnen vergeven. Ik zal kijken of ik tussendoor ergens een gaatje vind. Anders in juni.

Groetjes !Updates van 2001
Updates van 2000 en 1999Terug naar beginpagina
Anno 1999
Pages created by nanny