Nederlandse Enid Blyton Homepagina - Wijzigingen 1999-2000
17-12-2000.
Ik heb een heleboel plaatjes gekregen. Ellen heeft haar collectie gescand en naar mij opgestuurd.
Er zitten hele interessante scans bij. Zo blijkt dat er nog een eerdere druk van 'De Vijf' bestaat..... Misschien wel twee, omdat niet alle boeken op elkaar lijken. Maar bij de eerste druk zijn de eerste 21 deeltjes natuurlijk een voor een uitgegeven. Daardoor kan het zijn dat de latere deeltjes van de eerste druk een andere voorkant hebben gekregen, maar dat ze wel van dezelfde druk zijn. Weet iemand het ?
Voorlopig ga ik er van uit dat deze boeken allemaal eerste druk zijn:


En Ellen heeft nog een paar andere boeken over 'De Vijf' in haar collectie, weliswaar niet geschreven door Enid Blyton, maar wel reuze interessant voor verzamelaars:


Ik heb deze plaatjes op de 'De Vijf'-pagina gezet. Ook de boeken van Claude Voillier heb ik nu op die pagina gezet (met alle scans dit keer, gekregen van een andere verzamelaar). Zo staan alle 'De Vijf'-boeken bij elkaar.
Verder heeft Ellen nog een boel boeken waar ik nog geen scan van had. Hieronder volgt een compilatie. Klik op het plaatje om naar de betreffende pagina te gaan.


En ik heb eindelijk deel 2 van de blauwe 'De Vijf'-boekjes in mijn bezit. (Die miste ik nog steeds.)


Tenslotte stuurde Frank mij een invulformulier waarmee je heel makkelijk lid van de mailinglist kunt worden. En ik heb een link toegevoegd aan de linkpagina.

Veel plezier met kijken !05-11-2000.
Een kleine update tussendoor.
Een EB-fan heeft een mailinglist bij eGroups gecreërd. Hierop kunnen we onderling boeken uitwisselen, en misschien ook tips om bepaalde boeken te vinden. Word ook lid ! Zie mijn pagina over de mailinglist voor meer informatie.

Verder zijn er enkele nieuwe links.

Groetjes !18-10-2000.
Ik ben er weer ! Na een drukke zomer met een drukke verhuizing. Ik ben nu aardig op orde in mijn nieuwe huis en dus ben ik bezig geweest met het bijwerken van deze pagina. Ik heb weer heel wat nieuwe dingen:

Allereerst heeft Anne mij de volgende scan gestuurd:


Verder kreeg ik van de verzamelaar van vorige keer een update op zijn CD-rom. Daar zaten weer een paar prachtige plaatjes bij:


En op het internet vond ik de volgende plaatjes. Ze zijn helaas wel een beetje klein. Maar ik hoop er ooit goede scans van te hebben:


En tenslotte vond ik dit plaatje op het internet:


Ik heb dit plaatje op de Noddie-pagina gezet.

Verder heb ik een lijst gemaakt van alle boeken van Enid Blyton die op deze site behandeld worden. Sommige boeken waren namelijk moeilijk te vinden, omdat het niet duidelijk was bij welke serie ze hoorde. Dat is nu hoop ik verleden tijd.

Oja, diverse mensen wezen mij er op dat het lijstje van De Vijf-boeken die door Voilier zijn geschreven niet compleet was. Ik heb het lijstje bijgewerkt, en ik hoop dat het nu compleet is.

Ook heb ik weer de links gecontroleerd en bijgewerkt. Na deze lange rustperiode was dat wel nodig.

En ik heb nog meer ! Maar dat komt de volgende keer.

Tot dan !04-06-2000.
Hoi !

Foutjes op de 'Geheime Eiland'-pagina hersteld. (Oeps !).
Verder nog een nieuwe link toegevoegd.

Groetjes !19-05-2000.
Ik heb er een heleboel nieuwe plaatjes bij !! Een verzamelaar heeft me een CD-rom gestuurd, met allemaal scans van Enid Blyton boeken erop. Het was een hele klus ze allemaal op mijn pagina te zetten, maar nu is het dan gereed. Kom kijken en bewonderen !

Er zitten hele mooie plaatjes bij. Bijvoorbeeld een aantal scans van oude boeken van de Robbert Jan-serie die toen nog onder een andere titel uitgegeven werden. Ook zitten er een aantal scans bij van hele oude 'De Vijf-boeken'. De 'De Vijf'-pagina is trouwens helemaal uitgebreid, want naast die van de oude boeken zaten er ook scans op de CD-rom van de boekjes zoals ze voor de blauwe uitgaven verschenen. De pagina is dus lekker vol geworden.


Verdere scans zijn van de 'Geheime Eiland' serie, van 'De Avontuurlijke Vier', van 'De Grote 7', van Noddie-boekjes en van enkele boeken van 'De Vijf Detectives'.
Tenslotte stond een scan op de CD-rom van een oud Pitty-boek, een van een verhalen-boek, en van de volgende boeken, die bij mij onder de rubriek 'andere boeken' staan:


Veel he ?
Ik was erg blij met de plaatjes, en ik hoop dat jullie ze ook leuk vinden.

Verder heb ik mijn linklist bijgewerkt met een link naar een andere Nederlandse pagina over Enid Blyton.

Een kleine tip: de meeste plaatjes op de pagina's hebben een zelfde grootte. Dit heb ik gedaan om de pagina mooi te houden. Als er een kadertje om dat plaatje staat, kun je er op klikken. De voorkaft komt dan in 50% van zijn ware grootte op het scherm. Zo kun je een idee krijgen van de werkelijke grootte van het boek.


Groetjes !


P.S: De komende maanden zal ik druk bezig zijn met verhuizen. Het internet zal dan even op een laag pitje worden gezet. Het kan dus zijn dat deze pagina wat verouderd wordt, en dat het wat langer duurt voor ik mail beantwoord. Maak je dan geen zorgen, na de zomer ben ik er weer helemaal !16-04-2000.
Nieuwe boeken !

Ik heb de volgende nieuwe boeken erbij:


Zie deze pagina.

Verder heb ik mijn linklist bijgewerkt, met onder andere een link naar de pagina van Green Hedges Magazine, het tijdschrift over Enid Blyton.
Cees is daar sinds kort op geabonneerd, en heeft daar erg enthousiaste verhalen over. Dus neem een kijkje.

Hernie mailde mij over 'De Zes, Het geheim van het afgebrande huis' Dit is inderdaad een oude vertaling van 'De vijf detectives - Een geheimzinnige brand'.
Het tweede deel van de serie is ook in deze vertaling verschenen. Dit boek heet: 'De Zes - Het mysterie van de verdwenen kat'.
Hartelijk dank, Hernie, voor deze informatie.

Yvonne mailde mij een lijst van Enid Blyton boeken. Dankzij deze lijst, heb ik hier en daar wat informatie aan de beschrijvingen van de boeken kunnen toevoegen.

Tenslote heb ik de weetjes pagina bijgewerkt.

Groetjes !18-03-2000.
Hoi !

Yvonne heeft me beschrijvingen gestuurd, van nog meer boeken die ik nog niet had.

Het zijn:
De avontuurlijke vier en het geheim van de Vogelrotsen,
Paniek in de 'Grote 7',
Drie hoera's voor de 'Grote 7',
De 'Grote 7' en de autodieven,
De kinderen van "De groene weide",

Ik ben er echt erg blij mee. Hartelijk bedankt, Yvonne !05-03-2000.
Hoi allemaal !

Hier is weer een update.

Ik heb van Yvonne beschrijvingen van verschillende boeken toegestuurd gekregen. Daar was ik erg blij mee, en ik heb ze meteen in mijn pagina verwerkt.
Het zijn beschrijvingen van 1 'De Vijf'-boek, 5 'Grote 7'-boeken, en 1 'Robbert Jan'-boek.
Dank je wel, Yvonne !
Ze vertelde ook dat ze een boek had met de titel 'De Zes, Het geheim van het afgebrande huis' Dit was hetzelfde verhaal als 'De vijf detectives - Een geheimzinnige brand.' We kunnen deze druk niet helemaal plaatsen. Weet iemand er meer van ? Ik zou het graag willen weten.

Verder heb ik de TV-pagina bijgewerkt, en de Weetjes-pagina. En ik heb ook weer wat nieuwe links gevonden.
Er is nu ook een Enid Blyton Webring. De link ernaar staat op mijn linkpagina. Het kan zijn dat hij het nog niet doet, want er wordt nog aan gewerkt.

De vernieuwde pagina van Markus laat helaas erg lang op zich wachten. Ik hoop dat hij nog komt. Tot zolang heb ik maar even alle links verwijderd, want dat waren steeds 'dead links'. Alleen in mijn linklist staat er nog een. Maar die doet het dus nog even niet. Ik hoop echter dat Markus spoedig een nieuwe pagina heeft.

Veel plezier met het kijken !06-02-2000.
Welkom in het jaar 2000 !

Ook deze update is weer slechts van huishoudelijke aard: Ik heb de linklist bijgewerkt (drie nieuwe links erbij !), en ik heb op de beginpagina zoekwoorden gezet, zodat mijn pagina nog beter gevonden kan worden.

Groetjes !21-11-1999.
Hoi allemaal !

Een kleine update dit keer: alleen de TV-pagina is bijgewerkt.

Groetjes !31-10-1999.
Hoi !

Er was een boekenmarkt vandaag in mijn woonplaats, en daar heb ik weer een tweetal Enid Blyton-boeken kunnen kopen. Allereerst deze:


Dit boek staat verder beschreven op mijn pagina over de 'Grote 7'.

Verder heb ik ook dit boekje kunnen kopen:


Het is een boekje dat mij helemaal niet bekend voorkwam. Zo merk ik dat mijn lijst van in Nederland verschenen boeken van Enid Blyton nog lang niet compleet is ! Ik heb het boekje op deze pagina beschreven.

Verder mailde Cees S. mij nog het volgende nieuwtje:
A.s. maandag (1 november) begint men met het uitzenden van Noddy-filmpjes. Er wordt dan elke werkdag rond 12:30 een aflevering van Noddy uitgezonden.
Met dit nieuwtje heb ik mijn TV-pagina bijgewerkt.

En tenslotte heb ik op de web-pagina van bol.com gekeken, en daar zag ik dat er recentelijk een aantal nieuwe boeken van Enid Blyton zijn uitgegeven. Ik heb dat op deze pagina bijgewerkt (onderaan).
Ook zaten er een aantal titels van Noddie bij. Dus ook die pagina heb ik bijgewerkt.

Groetjes !24-10-1999.
Hoi !

Een kleine update tussendoor: Ik heb wat nieuwe links toegevoegd, en de TV-pagina is bijgewerkt.
Tevens heb ik op de mailpagina een formulier gezet waarmee je me via ICQ kan bereiken, voor als je geen mail hebt.

Groetjes !8-10-1999.
Hoi allemaal !

Een hoop nieuws in deze update.
Allereerst ben ik van afdeling veranderd, en mijn oude collega's gaven mij bij mijn vertrek een aantal 'De Vijf'-boeken cadeau:


Ik ben er erg blij mee. Bedankt collega's !!
Ze hadden nog meer deeltjes willen kopen, maar deze konden niet meer besteld worden. Dus dat betekent dat 'De Vijf'-boeken steeds moeilijker te verkrijgen zijn !
Ik ben snel naar een winkel gegaan, waarvan ik wist dat deze nog 'De Vijf'-boeken verkocht, en ik heb nog de volgende deeltjes kunnen kopen:


Nu mis ik alleen nog deel 2.

In de bibliotheek zag ik ineens het laatste deel van de Vijf staan: De vijf staan voor een raadsel en andere verhalen. Dit boek is in Nederland door een andere uitgeverij uitgegeven dan de andere De Vijf-boeken. Helaas kon ik het boek niet lenen, maar ik heb het ISBN-nummer en de naam van de uitgever overgeschreven. Zie de pagina over De Vijf-boeken

De uitgever die De vijf staan voor een raadsel en andere verhalen uitgegeven heeft, heeft nog meer boeken van Enid Blyton uitgegeven:
De jongens van het circus, en:
De avonturen van Rakker
Deze boeken zijn recent uitgegeven en zijn dus gewoon te koop. Ik heb ze beschreven op deze pagina.

In de bieb kwam ik ook nog een boek over Noddie tegen:
Noddy en de stromende regen.
Ook dit boek is recent uitgegeven. Ik heb hem beschreven op de Noddie-pagina.12-9-1999.
Hoi allemaal !

Deze wijziging bevat mijn nieuwste aanwinst van de 'Grote 7'-serie :Ik heb hem toegevoegd aan mijn pagina over de 'Grote 7'
Bij het updaten kwam ik er achter dat er veel meer boeken van de 'Grote 7' in Nederland verschenen zijn dan ik dacht. Ik heb geprobeerd de lijst compleet te maken, maar zoals je kunt zien, ben ik daar niet in geslaagd. Wie helpt me met de overige titels ? Ook scans zijn zeer welkom.

Verder heb ik de links bijgewerkt. Sommige links waren namelijk verouderd.3-8-1999.
Hoi !

Ik ben in Breda geweest, en daar heb ik een grote slag geslagen.
De volgende drie Noddy-boekjes heb ik gevonden:Dit zijn Noddy-boekjes die uitgegeven zijn door een andere uitgever dan de overige Noddie-boekjes. Wat direct opvalt is dat in deze boekjes de Engelse spelling van Noddy's naam is behouden.
Zie verder de pagina over Noddie

Ook vond ik in Breda twee boekjes over Mini Muis:Daar was ik erg blij mee, want van deze serie had ik nog niets. Nu heb ik ook voor Mini Muis een eigen pagina kunnen opzetten. Je vindt hem hier.Terug naar beginpagina
Anno 1999
Pages created by nanny