Nanine Kamp

Welkom op mijn pagina !

Onder de naam 'Nanine Kamp' schrijf ik mijn boeken. Schrijven is mijn grote hobby. Het gaat me niet altijd makkelijk af. Maar het is heerlijk om al schrijvend een andere wereld te verkennen.

Boeken hebben me altijd gefascineerd. Ik associeer de inhoud van boeken met een geheimzinnige, sprookjesachtige wereld die het waard is ontdekt te worden. Niet alleen omdat die wereld erg mooi is, maar ook omdat je er wijzer, en dus beter van wordt. Dat zoiets is opgeslagen in een boek, is wonderlijk.
Net zoals boeken, heb ik ook schrijven altijd erg leuk gevonden. Vroeger, gewoon als vak op school. Maar vanaf mijn tienerjaren begon ik voor mijzelf te schrijven. Een dagboek heb ik eigenlijk nooit bijgehouden. Ik vond de verzonnen wereld veel leuker! Die eerste verhalen die ik als tiener schreef, zijn voor mij heel speciaal. Ik schreef toen voornamelijk voor mijzelf. Pas later ben ik verhalen 'voor anderen' gaan schrijven. En dat zijn de boeken die je op deze site ziet.

Ik ben geen korte-verhaaltjes-mens. Ik wil in de wereld duiken. Het meemaken. Een verhaal is daarvoor te kort. Een kort verhaal vereist ook dat je een sterk plot hebt, en dat heb ik nooit. In ieder geval te weinig voor een kort verhaal. In mijn lange verhalen zit natuurlijk ook een plot, maar die is door de tijd heen verzonnen.
Vandaar dat je voornamelijk boeken van mij ziet, en nauwelijks korte verhalen.


Over mijzelf


Over mijn blog:
Mijn blog gaat over schrijven. Als je zo met schrijven bezig bent, ontdek je een hoop truukjes. Of ze waar zijn, weet ik niet, maar ik wil ze graag delen. En zo is deze blog ontstaan. Net als bij een echte blog, zijn de blogitems steeds het begin van een discussie, dus reageer als je het beter weet.
Naast de stukjes, probeer ik hier ook nuttige links voor bij het schrijven te verzamelen. Een goede plek om rond te snuffelen dus wanneer schrijven je interesseert!

Mijn blog over schrijven
Downloads

De volgende boeken zijn in pdf-formaat en in epub-formaat (ebook, voor Ereaders en iPhone (Stanza)) voor iedereen te downloaden:


De Rode Steen

"Ik zal het doen," zei Esmeralda. Haar stem klonk vastbesloten.
De elfjes die rondom haar zaten, keken Esmeralda geschrokken aan.
"Maar het is gevaarlijk! En stel dat heks Ziggara je mist! Dan krijg je vreselijke straf," riepen ze uit. "En wij ook."
Maar Esmeralda schudde met haar hoofd.
"Er moet wat gebeuren," zei ze. "We moeten van Ziggara bevrijd worden. En dat kan alleen met iemand uit de mensenwereld. Ik ben er al een paar keer geweest. Ik weet wat ik moet doen."
De elfjes rondom haar vielen stil en knikten. Ze zagen dat Esmeralda niet van haar besluit af te brengen was.
"Wees voorzichtig," zei er een toen.
"Ja, en kom terug met iemand die we kunnen vertrouwen," zei een ander.
"Ja ja," antwoordde Esmeralda. "Ik zal geen volwassene nemen. Ik heb al iemand op het oog."
Een klein elfje vlak bij Esmeralda schoof haar handje in de hare.
"Ben je snel weer terug?" vroeg ze kleintjes aan Esmeralda. "Ik wil niet dat Ziggara ontdekt dat je weg bent."
"Ik zal snel weer terug zijn," beloofde Esmeralda.
Door de gangen van de steengroeve kwam haastig een elfje aangevlogen.
"Snel, snel," zei ze tegen de elfjes die bij Esmeralda op de grond zaten. "Terug aan het werk. Ziggara komt eraan."


De Vijf en het geheim van het verlaten kasteel
Een nieuw avontuur van de Vijf! Vol met geheime gangen, woeste mannen, spanning en avontuur.
Een verlaten kasteel, Annie die plotseling verdwijnt en angstige zwerftochten door het ingewikkelde doolhof van onderaardse gangen, maken dit verhaal tot een spannend boek dat niemand zal wegleggen voor het uit is!


De prinses en het meisje van de straat

Myrra leeft op straat en droomt ervan bij een echt gezin te horen. Als de prinses van haar land met de koets een rondje door haar stad maakt, lukt het het meisje in de koets plaats te nemen. En met haar brutaliteit slaagt ze er zelfs in bij de prinses thuis te komen! En daar blijft het niet bij: Als het paleis 's nachts door rebellen wordt overvallen, drijft het lot de twee meisjes samen. De koning en koningin worden gevangen genomen, maar Myrra en de prinses weten te ontsnappen. Met zijn tweeŽn belanden ze in het bos, maar worden daar door rovers opgepakt. Hoe komen ze weer vrij? En hoe krijgt de prinses ooit haar vader en moeder weer terug? Een ding ontdekt Myrra al snel: Als zij niets doen, doet niemand in het land wat.

De Vijf en het verlaten huis
George is vreselijk jaloers als ze hoort dat Julian, Dick en Annie in de vakantie met hun ouders een verlaten huis hebben ontdekt. Een huis waarin Annie 's nachts ook nog eens licht heeft zien branden! Maar wanneer Georgeís vader door zijn experimenten lichtziekte krijgt, is er maar een plek waar hij kan herstellen: in het vakantiehuisje waar Julian, Dick en Annie net zijn geweest.
Rondom het 'Verlaten Huis' ontmoeten de vier kinderen Bram, een vreemde jongen die beweert koning te zijn van het leegstaande huis; en zijn hond Eleor die het koningrijk moet bewaken en heel veel op Timmy lijkt!
Wanneer Eleor dan ook nog zijn poot verwondt en niet meer mag lopen, beginnen de gebeurtenissen rond het verlaten huis pas goed over elkaar heen te buitelen...


De Jungle van Avontuur
Er wacht de kinderen een spannende vakantie wanneer ze horen dat ze deze in het verre India gaan doorbrengen. In een huis in de jungle, ver weg van de grote steden.
En zoals altijd valt de groep in het avontuur op het moment dat ze arriveren. En wat voor een avontuur! Vreemde mannen in de nacht, een geheime gang, een merkwaardige jongen, en een geheimzinnig raadsel van 100 jaar oud, brengt de kinderen tot raadsels.
In het begin weet niemand wat hij of zij ervan moet denken, maar langzaam valt alles op zijn plaats; en Philip met zijn nieuwe lievelingsdier Rikki, Jack, Dinah, Lucy-Ann, en natuurlijk ook Kiki, hebben een fantastische tijd met het oplossen van de geheimen van 'De Jungle van Avontuur'!
N.B.: Dit boek is samen met andere Blyton-fans geschreven.

Verhaal dat ik geŽdit heb:
De wonderhand van TristŠn Hallet (Deel 1) - Roos

Louise's haar is rood. Vlammend rood. Als een vuurgolf hangt het over haar rug. Maar het brengt haar geen geluk. Verdreven door haar vader moet ze als kindslaaf werken in een steengroeve. De bewakers in de steengroeve zijn onmenselijk hard en deinzen er niet voor terug een kind tot bloedens te slaan. En door haar rode haar wordt Louise ook nog eens extra gepakt. Geen wonder dat het meisje ernaar verlangt vrij te zijn.
En op een dag is er een nieuwe bewaker in het kamp. Hallet is anders dan de andere bewakers. Hij geeft Louise nieuwe hoop. Maar zal ze met haar rode haar echt vrijheid kunnen vinden?
N.B. Dit boek wordt momenteel herschreven op Wattpad: Slavendrijver


Op Facebook:
> Berichtjes op facebookDownload verdeling epub:
De Vijf en het Geheim van het Verlaten Kasteel: 18%
De Vijf en het Verlaten Huis: 16%
De Jungle van Avontuur: 15%
De Rode Steen: 15%
De Prinses en het Meisje van de Straat: 13%
The Jungle of Adventure: 12%
De Wonderhand van Tristan Hallet: 11%


Download verdeling pdf:
De Jungle van Avontuur: 29%
The Jungle of Adventure: 22%
De Vijf en het Geheim van het Verlaten Kasteel: 15%
De Vijf en het Verlaten Huis: 11%
De Prinses en het Meisje van de Straat: 9%
De Rode Steen: 8%
De Wonderhand van Tristan Hallet: 6%Ik op andere sites:Laat me weten wat je van m'n boeken vindt. Welk boek vind je het leukst? Welke scenes vind je goed geschreven? Wat vind je niet zo goed? Ik ben benieuwd naar je reactie!
eXTReMe Tracker
Anno 2007
'Scheppen van werelden'

Pages created by nanny