Nederlandse Enid Blyton Homepagina - Fanfic


Naar de homepagina van deze site.


De boeken van Enid Blyton inspireren velen tot het zelf schrijven van verhalen. Op het internet is in het Engels veel fanfic te vinden. Maar in het Nederlands niet zo veel!
Op deze pagina wil ik de Nederlandse fanfic verzamelen. Laat me weten als je een verhaal hebt dat je hier wilt zetten of een verhaal dat al ergens op het internet staat.

Via de buttons hieronder kun je de verhalen downloaden. De buttons betekenen het volgende:

PDF-bestand. Te lezen met Acrobat Reader.
ePub-bestand. Te lezen met een e-reader.
De Vijf en het geheim van het verlaten kasteel
(Nanine Kamp)


Een nieuw avontuur van de Vijf! Vol met geheime gangen, woeste mannen, spanning en avontuur.
Een verlaten kasteel, Annie die plotseling verdwijnt en angstige zwerftochten door het ingewikkelde doolhof van onderaardse gangen, maken dit verhaal tot een spannend boek dat niemand zal wegleggen voor het uit is!
De Jungle van Avontuur
(Yahoo!-Groep 'Blyton')


Er wacht de kinderen een spannende vakantie wanneer ze horen dat ze deze in het verre India gaan doorbrengen. In een huis in de jungle, ver weg van de grote steden.
En zoals altijd valt de groep in het avontuur op het moment dat ze arriveren. En wat voor een avontuur! Vreemde mannen in de nacht, een geheime gang, een merkwaardige jongen, en een geheimzinnig raadsel van 100 jaar oud, brengt de kinderen tot raadsels.
In het begin weet niemand wat hij of zij ervan moet denken, maar langzaam valt alles op zijn plaats; en Philip met zijn nieuwe lievelingsdier Rikki, Jack, Dinah, Lucy-Ann, en natuurlijk ook Kiki, hebben een fantastische tijd met het oplossen van de geheimen van ‘De Jungle van Avontuur’!
The Jungle of Adventure
(Originele Engelse versie)

(Yahoo!-Group 'Blyton')


An exciting vacation awaits the children when they hear that they will pass the holls in foreign India, in a house in the jungle far away from the big cities.
And as always they fall right into an adventure the moment they arrive. And what an adventure it is! Strange men in the night, a secret passage, an odd boy, and a mysterious old riddle written a century ago brings the children to puzzles.
At first they don't know what to think of it, but slowly everything falls in it's place and Philip with his new pet Rikki, Jack, Dinah, Lucy-Ann, and Kiki of course too, have a great time in solving the secrets of ‘The Jungle of Adventure’!
De Vijf en het verlaten huis
(Nanine Kamp)


George is vreselijk jaloers als ze hoort dat Julian, Dick en Annie in de vakantie met hun ouders een verlaten huis hebben ontdekt. Een huis waarin Annie 's nachts ook nog eens licht heeft zien branden! Maar wanneer George’s vader door zijn experimenten lichtziekte krijgt, is er maar een plek waar hij kan herstellen: in het vakantiehuisje waar Julian, Dick en Annie net zijn geweest.
Rondom het 'Verlaten Huis' ontmoeten de vier kinderen Bram, een vreemde jongen die beweert koning te zijn van het leegstaande huis; en zijn hond Eleor die het koningrijk moet bewaken en heel veel op Timmy lijkt!
Wanneer Eleor dan ook nog zijn poot verwondt en niet meer mag lopen, beginnen de gebeurtenissen rond het verlaten huis pas goed over elkaar heen te buitelen...


Terug naar beginpagina
Anno 2009
'Scheppen van werelden'

Pages created by nanny