Nederlandse Enid Blyton Homepagina - Robbert Jan en het geheimzinnige kasteel Nederlandse Enid Blyton Homepagina - Boeken - Robbert JanRobbert Jan en het geheimzinnige kasteel
(Ring o'bells mystery)
Zwarte beertjes

Omega

PrismaEen nieuw avontuur van Rogier, Diana, malle Sproetje en zijn hond Crazy en niet te vergeten Robbert Jan met zijn aapje!
Het wordt een spannende vakantie als onze helden ontdekken dat er in een oud, geheimzinnig kasteel een man gevangen gehouden wordt. Robbert Jan en zijn vrienden lossen het raadsel op van de gevangen man en de torenklok die uit zichzelf luidt...
Opmerkingen:
 • Eerder verschenen in een andere vertaling onder de titel: "Het geheim van de oude put".
 • Tekst van "Het geheim van de oude put":
  Roger, Diana, Snubby en hun vriend Barney -bekend uit andere boeken van Enid Blyton- beleven in dit boek hun derde avontuur, en wel in een dorpje met een vreemde, maar leuke naam Klingeleberg. D aar worden ze naar toe gestuurd omdat ze ziek zijn geweest en wat rust nodig hebben. Maar van uitrusten komt niet veel!
  Want natuurlijk zijn er allerlei dingen te beleven in het dorpje. Er staat een oud, geheimzinnig kasteel, Klingelebergslot, zo genoemd omdat er oude klokken in hangen. De eerste dag de beste al, gaan de kinderen dit slot bekijken. Ze worden rondgeleid door een oude, vinnige portierster die hun op een bepaald onvriendelijke manier de deur wijst als ze zich te nieuwsgierig tonen. De kinderen ruiken een mysterie! En hun vermoeden wordt sterker als ze van Barney vernemen dat hij griezelige geluiden gehoord heeft in de oude onderaardse gang die volgens de oude vrouw was afgesloten.
  Dit laten de kinderen natuurlijk niet op zich zitten!
  Ze gaan op onderzoek uit en vanzelfsprekend gaan Barney's aapje, Snubby's hond en diens vriendje mee. Wat ze ontdekken overtreft hun verwachtingen. Want de onderaardse gang heeft een uitgang, en als ze die ingaan…..
  We zullen het verhaal niet verklappen. Je hebt natuurlijk al begrepen dat het weer geweldig spannen is en dat je bovendien nog heerlijk kunt lachen om de dolle avonturen van Snubby en zijn hond.
  Voor 11- tot 14-jarigen.


 • Met dank aan Hernie
Wat vind jij van dit boek?

Titel:


Bericht:


Je naam:Bekijk ook deze boeken:


Terug naar boekenoverzicht
Terug naar beginpagina
Anno 2009
'Scheppen van werelden'

Pages created by nanny