Nederlandse Enid Blyton Homepagina - Robbert Jan en het geheim van berg en Dal Nederlandse Enid Blyton Homepagina - Boeken - Robbert Jan



Robbert Jan en het geheim van berg en Dal
(The rockingdown mystery)




Zwarte beertjes

Omega

Prisma



Hier leer je ze allemaal kennen: Rogier en Diana, Sproetje en zijn gekke hond Crazy en natuurlijk Robbert Jan, de kermisjongen die altijd met zijn aapje Miranda op zijn schouder rondloopt. Het huis Berg en Dal staat al jaren leeg, en er schijnt ooit eens iets griezeligs gebeurd te zijn. Af en toe hoor je zelfs enge geluiden en soms lopen er 's nachts vreemde types rond...



Opmerkingen:
 • Eerder verschenen in een andere vertaling onder de titel: "Smokkelaars op het oude buiten".
 • Tekst van "Smokkelaars op het oude buiten":
  Dit is het eerste deel van een serie boeken over Barney en zijn aap Miranda, hun vriende Roger en Diana, met hun ondeugend neefje Snubby en zijn hond.
  Het is een grote teleurstelling voor Roger en Diana, wanneer zij met een kinderjuffrouw en een leraar naar Rockingdown met vakantie worden gestuurd, omdat zij wegens hun slechte rapporten bijlessen moeten hebben. Een afschuwelijk idee om zonder vader en moeder met vakantie te worden gestuurd.
  Maar er is weinig aan te doen en wanneer zij eenmaal in de bungalow, die vader voor hen heeft gehuurd, zijn aangekomen, valt het hun niet tegen. Het is een gezellig oud huis, met allerlei donkere hoeken en gaten en in de buurt is een groot, verlaten buitengoed, dat in een verwaarloosde toestand verkeert en omwoekerd wordt door een verwilderde tuin.
  Je begrijpt natuurlijk dat het lege geheimzinnige huis hen aantrekt en dat zij hun best doen erin binnen te dringen om te kijken wat daar aan de hand is. Er is in het huis het een en ander te beleven, want zij ontdekken vreemde dingen en horen in de nacht rare geluiden. Je hoeft er niet aan te twijfelen of hun speurtocht verwikkelt hen in allerlei avonturen!


 • Met dank aan Hernie voor de tekst en voor een van de scans.




Wat vind jij van dit boek?

Titel:


Bericht:


Je naam:







Bekijk ook deze boeken:






Terug naar boekenoverzicht
Terug naar beginpagina
Anno 2009
'Scheppen van werelden'

Pages created by nanny