Nederlandse Enid Blyton Homepagina - Het geheime woud Nederlandse Enid Blyton Homepagina - Boeken - Geheime Eiland serieHet geheime woud
(The secret of Killimooin)
Valkenserie

Witte Raven JeugdpocketsDe zomervakantie doorbrengen in een paleis! Prins Paul had Nora, Mike, Peggy en Jack gevraagd met hem mee te gaan naar Baronia; een land van rotsachtige, steile kusten, meren - en het Geheime Woud...
De hoge Killimooin Bergen omringen het woud, dat volgens zeggen nog nooit door een mens betreden is. Maar de kinderen zijn ervan overtuigd dat juist daar de schuilplaats te vinden is van de roversbende, die 's nachts overvallen pleegt.
Bij toeval ontdekken ze de toegang tot het Geheime Woud en hun onderzoekingen leiden hen naar het geheimzinnige hart ervan. Maar... nu ze daar binnengedrongen zijn, hoe komen ze er ooit weer uit?

Hoofdstukken-overzicht:
(Valkenserie)


Hoofdstuk 1: Een fijne verrassing
Prins Paul heeft opwindend nieuws voor de kinderen.


Hoofdstuk 2: Op weg naar Baronia
Met het vorstelijke vliegtuig vliegen de kinderen naar Baronia


Hoofdstuk 3: Het paleis in Baronia
Kennismaking met het vorstelijk leven in Baronia.


Hoofdstuk 4: Een spannende trip
De kinderen maken een vliegtochtje over het land. Ze horen van het Geheime Woud dat helemaal wordt omringd door het woeste Killimooin-gebergte, en waar niemand kan komen.


Hoofdstuk 5: Het weer!
Het wordt veel te warm. De vorstelijke famillie vertrekt naar hun kleine kasteel in het Killimooin-gebergte.


Hoofdstuk 6: Het kasteel van Killimooin
Aankomst op het kasteel. Kennismaking met Tooku en Yamen, de kasteelbewaarders.


Hoofdstuk 7: Blinde Beowald, de geitenhoeder
Tooku en Yamen vertellen de kinderen over het Geheime Woud; en over Beowald, de blinde geitenhoeder die alles van de bergen weet. De kinderen gaan naar Beowald op zoek.


Hoofdstuk 8: Een dag in de bergen.
Beowald brengt de kinderen naar een uitkijkplek vanwaar ze het Geheime Woud kunnen zien. Op de terugweg ontdekken de kinderen een grot met allemaal beelden erin.


Hoofdstuk 9: Rovers!
Tooku en Yamen worden door rovers overvallen. De rovers zien er vreemd uit, met een roodgeverfde wolfsstaart achter zich. De kinderen gaan opnieuw naar de grot met de beelden, en zien afdrukken van voeten in het zand. Op de terugweg komt mist opzetten, en Jack verliest de anderen. Hij gaat terug naar de grot, en ziet daar de rovers!


Hoofdstuk 10: Het verbazingwekkende beeld
Ranni en Pilescu gaan 's nachts naar de grot om de schuilplaats van de rovers te zoeken. Jack sluipt hun stiekum achterna. Hij ziet hoe Ranni en Pilescu worden overmeesterd door de rovers, die onverwachts vanuit het midden van een beeld kruipen.


Hoofdstuk 11: Het begin van het avontuur
Mike, Jack en Paul gaan op weg om Ranni en Pilescu te bevrijden. Onderweg ontmoeten ze Beowald die met hun meegaat. Het lukt de vier jongens het standbeeld open te krijgen. Daaronder zit een diep gat waarin een touw hangt. Mike, Jack en Paul klimmen langs het touw naar beneden, terwijl Beowald mannen uit de omtrek gaat halen.


Hoofdstuk 12: De rivier in de berg
De drie jongens komen bij een onderaardse waterval waar een rivier begint. Ze volgen de rivier. Ze vinden een soort van boot, gemaakt om de rivier mee af te varen. De jongens stappen in en laten zich met de stroom meedrijven.


Hoofdstuk 13: In het Geheime Woud
De jongens komen in het Geheime Woud. Ze ontdekken het dorp waar de rovers wonen. Ze vinden Ranni en Pilescu en bevrijden de twee mannen.


Hoofdstuk 14: Terug naar het kamp van de rovers
Als het donker is, gaan de jongens en de twee mannen terug naar hun vlot.


Hoofdstuk 15: Een ontsnappingsweg?
De drie jongens en twee mannen laten zich met het vlot verder over de rivier meesleuren. Net voordat de rivier in een gat in de aarde verdwijnt, weten ze zich in veiligheid te brengen. Ze beseffen dat inderdaad de enige uitweg uit het Geheime Woud het pad in de grotten langs de rivier is, waarlangs ze ook het woud ingekomen zijn. Ze gaan op weg.


Hoofdstuk 16: De verschrikkelijke onweersbui
En verschrikkelijke bui barst los.


Hoofdstuk 17: Een tocht omhoog lasngs de bergrivier
Het is een heel lange, vermoeiende tocht, omhoog door de grotten naar de waterval waar de rivier begint. De drie jongens en twee mannen zien dat het water van de rivier aan het stijgen is.


Hoofdstuk 18: In de grot van de waterval
Eindelijk bereiken ze de grot van de waterval, maar daar worden ze overvallen door de rovers die hun vastbinden. Het plafond van de grot stort steeds meer in, de waterval wordt steeds groter, en het waternivo in de grot stijgt. De rovers vluchten in paniek weg, hun gevangenen achterlatend.


Hoofdstuk 19: Beowald komt te hulp!
Net op tijd verschijnt Beowald en bevrijdt de gevangenen. Het plafond stort nog meer in, en de grot stroomt onder.


Hoofdstuk 20: Het einde van het avontuur
Het avontuur is afgelopen. De enige toegang tot het Geheime Woud is voorgoed afgesloten. De bevolking zal geen last meer hebben van de rovers.

Opmerkingen:
 • Eerder verschenen onder de titel: "Het geheim van het San Rocco-gebergte".
 • Tekst van "Het geheim van het San Rocco-gebergte":
  Middenin Paradiso ligt het Geheimzinnige Woud. Daar omheen ligt het San Rocco-gebergte. Dit woeste gebergte maakt het onmogelijk het Woud te bereiken.
  Als Ben, Alex Machiel, Inge en Peggie tijdelijk in de bergen logeren, blijkt echter dat er wel degelijk een weg naar het Woud is. Ze ontdekken zelfs nog veel meer.
  Wat zou je bijvoorbeeld denken van een roversbende en een onderaardse rivier.
  Aan spanning dus geen gebrek.


 • Met dank aan Hernie voor de tekst van 'Het geheim van het San Rocco-gebergte'.
Wat vind jij van dit boek?

Titel:


Bericht:


Je naam:Bekijk ook deze boeken:


Terug naar boekenoverzicht
Terug naar beginpagina
Anno 2008
'Scheppen van werelden'

Pages created by nanny