Nederlandse Enid Blyton Homepagina - Het geheim van Spiggy Holes Nederlandse Enid Blyton Homepagina - Boeken - Geheime Eiland serieHet geheim van Spiggy Holes
(The secret of Spiggy Holes)
Valkenserie

Witte Raven JeugdpocketsMike, Jack, Nora en Peggy, de kinderen van het Geheime Eiland, ontdekken tijdens hun vakantie aan zee een geheime gang; en als ze ontdekken dat een jonge prins gevangen wordt gehouden in een duister huis boven een rotswand aan zee, staan ze aan het begin van een nieuw avontuur!
Ze maken plannen de prins in het holst van de nacht te helpen vluchten, maar dan wordt Mike ook gevangen genomen en weten de kinderen dat er maar een plek is waar ze allemaal veilig zijn: het Geheime Eiland.
Eerst moeten ze echter proberen Mike en de prins te redden.
Opmerkingen:
  • Eerder verschenen onder de titel: "Avontuur tussen twee torens".
  • Tekst van "Avontuur tussen twee torens":
    Machiel, Inge, Peggy en Ben brengen een vakantie door in een oud zeeroversnest. Ze worden echter uit de tuin en het vervallen huis verdreven en uit afgeluisterde gesprekken begrijpen ze dat er smokkelaars wonen. Maar er woont ook nog een andere man, en bepaald niet vrijwillig.
  • Opmerking:
    De gevangene in 'Avontuur tussen twee torens' is Larry King, zoon van een Amerikaanse miljonair. Ook de Duitse boeken hebben in hun vertaling er voor gekozen geen prins van hem te maken. Zij houden dit door alle delen heen consistent. In deze serie echter spreekt men vanaf het deel 'Vliegtuig vermist!' toch over een prins, prins Alex. Deze zou door de kinderen in een eerder avontuur zijn bevrijd uit de handen van zijn ontvoerders!! Larry King is dan dus uit de boeken verdwenen terwijl men doet of de jongen in deel twee Alex is geweest.

  • Met dank aan Hernie voor de tekst van 'Avontuur tussen twee torens' en voor de opmerking over 'Larry King' en 'Prins Alex'
Wat vind jij van dit boek?

Titel:


Bericht:


Je naam:Bekijk ook deze boeken:


Terug naar boekenoverzicht
Terug naar beginpagina
Anno 2008
'Scheppen van werelden'

Pages created by nanny