Nederlandse Enid Blyton Homepagina - Het raadsel van de verdwenen kat Nederlandse Enid Blyton Homepagina - Boeken - De Vijf DetectivesHet raadsel van de verdwenen kat
(The mystery of the disappearing cat)
Valkenserie

BechtDe Donkere Koningin, een van de waardevolste katten van Lady Candling, is verdwenen. Hoe kan dat? Lady Candling is een buurvrouw van Pip's moeder en Pip is een van DE VIJF DETECTIVES, zodat hij zijn vriendinnen Daisy en Betty (de laatste is ook zijn zusje) inschakelt, alsmede zijn beide vrienden Larry en Dikky om dit raadsel op te lossen. Luuk, de jongen die de tuinman van Lady Candling helpt, wordt ervan verdacht de kat te hebben gestolen, maar de kinderen geloven niet dat hij het heeft gedaan. Ze proberen de onschuld van Luuk te bewijzen. Of hun dat zal gelukken? In ieder geval wordt de ware dader ontmaskerd.Opmerkingen:
  • Eerder verschenen onder de titel: "De Zes - Het mysterie van de verdwenen kat".
  • Tekst van "De Zes - Het mysterie van de verdwenen kat":
    Dit is het tweede avontuur van "De Zes".
    Herinner je je nog hoe knap ze hebben uitgezocht wie het verbrande huis had aangestoken? Dit verhaal is nog spannender dan het eerste.
    Wie stal de kostbare kat? Eerst lijkt het wel of niemand anders het gedaan kan hebben dan Luke, de tuinjongen. We komen Hoepelop, de politieagent, weer tegen die, op jacht naar aanwijzingen, weer even lastig is als de eerste keer. Zijn grote vriend is Tupping, de knorrige oude tuinman, die steeds zijn best doet om de kinderen zoveel mogelijk dwars te zitten. Wie heeft nu de kat gestolen? Hoe is dat gebeurd? Wat betekenen die aanwijzingen nu werkelijk? Hoe de vijf jonge speurders en hun hond erin slaagden te laten zien dat Luke het niet gedaan heeft, hoe ze per slot Hoepelop te vlug af waren - kun je in dit boek lezen.


  • Met dank aan Hernie en Michelle. Met dank aan Ellen voor de scan.
Wat vind jij van dit boek?

Titel:


Bericht:


Je naam:Bekijk ook deze boeken:


Terug naar boekenoverzicht
Terug naar beginpagina
Anno 2009
'Scheppen van werelden'

Pages created by nanny