Nederlandse Enid Blyton Homepagina - Een geheimzinnige brand Nederlandse Enid Blyton Homepagina - Boeken - De Vijf DetectivesEen geheimzinnige brand
(The mystery of the Burnt Cottage)
Valkenserie

BechtDit is het eerste boek van een nieuwe serie: DE VIJF DETECTIVES. Larry, Daisy, Pip, Betty en een nieuwe jongen in het dorp Peterswood zullen samen nog heel wat avonturen beleven. Dit boek is hun eerste avontuur. Zij ontdekken allerlei dingen over de geheimzinnige brand in het tuinhuis van meneer Hick. De agent van het dorp, meneer Goon, die altijd 'Verdwijn!' tegen hen zegt, en daarom meestal meneer Verdwijn wordt genoemd, vindt het helemaal niet fijn dat de kinderen 'zich bemoeien met dingen die hun niet aangaan,' maar inspecteur Jenkins sluit vriendschap met de kinderen, die erin slagen het mysterie op te lossen.Opmerkingen:
  • Eerder verschenen onder de titel: "De Zes - Het geheim van het afgebrande huis".
  • Tekst van "De Zes - Het geheim van het afgebrande huis":
    Het geheim van het afgebrande huis is HET EERSTE van een reeks spannende verhalen over "DE ZES", een ander groepje dus dan jullie al zo goed kent uit "De vijf"-boeken. Daisy, Fatty, Pip, Betsy, Larry en de hond Buster zien hoe een huis afbrandt en zijn vast van plan om uit te vinden wie het heeft aangestoken. Ze vinden een heleboel aanwijzingen en maken dan een lijst op van mensen die ze verdenken. Daarop gaan ze aan de slag, waarbij ze goed worden geholpen door Buster, de hond, en lelijk dwars worden gezeten door Hoepelop, de politieagent.
    Dit boek is net zo spannend en grappig als de andere van Enid Blyton. Je doet het vast niet dicht voordat je helemaal aan het eind uitgevonden hebt, wie het gedaan heeft en dan... dan ligt er alweer een nieuw boek in deze reeks voor je klaar, waarin de zes jonge speurders opnieuw de oplossing van een geheim tot een goed einde brengen.


  • Met dank aan Yvonne. Met dank aan Ellen voor de scan.
Wat vind jij van dit boek?

Titel:


Bericht:


Je naam:Bekijk ook deze boeken:


Terug naar boekenoverzicht
Terug naar beginpagina
Anno 2009
'Scheppen van werelden'

Pages created by nanny